|
KUCHTA - Obsługa technologii żywienia:
1. prowadzenie słownika materiałów z wartościami odżywczymi i cenami,
2. tworzenie kart technologicznych dań (składniki posiłków) z możliwością wyceny dania w oparciu o koszt zakupu składników,
3. tworzenie różnych typów diet,
4. dla każdej diety możliwe jest określenie jaki posiłek w niej występuje: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, posiłek nocny,
5. określanie ilości diet (dań - posiłków) na dany dzień z możliwością podziału na typy diet,
6. wydruk zapotrzebowania ilościowego na materiały potrzebne do wykonania określonej ilości diet (dań – posiłków),
7. układanie jadłospisów w oparciu o karty technologiczne dań,
8. możliwość kopiowania jadłospisów z innych dni lub innych diet (znacznie skraca czas opracowywania jadłospisów),
9. wydruki jadłospisów: uproszczony – skład posiłków, szczegółowy – dodatkowo wartości odżywcze posiłków (kalorycznośc, węglowadany, tłuszcze, białka),
10. możliwość dobierania cen materiałów z systemu gospodarki magazynowej,
11. system generuje kosztowe rozliczenie diet–dań (ilości żywionych) w wybranym okresie oraz wylicza koszt żywienia 1 osoby w układzie rodzaju diety,
12. system dostarczamy ze słownikiem materiałów z wartościami odżywczymi oraz założoną bazą technologiczną posiłków.
|